Τσιμούρ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά
  • 3 φέτες ψωμί (2-3 ημερών)
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος παραδοσιακό
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 - 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το ψωμί σε μπουκίτσες και βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ψωμί και το αφήνουμε να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  2. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και τα προσθέτουμε στο ψωμί. Ανακατεύουμε τα αυγά με το ψωμί και τα αφήνουμε λίγο να ροδίσουν.
  3. Πασπαλίζουμε με πάπρικα το τσιμούρ και σερβίρουμε με το γιαούρτι στο πλάι.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 03/30/2017 - 13:26
auto to eutiaxne kai h mana mou den legetai tsimour filota to lene. to tsimour einai me komatia pswmi kai to pernagame sth katsarola me vouturo auta kserw ap th giagia mou.
Από τον cookefi την ημ/νία 04/10/2017 - 16:31
Καλησπέρα! Η συνταγή περιλαμβάνει κομμάτια ψωμιού και τα περνάμε σε ελαιόλαδο. Ίσως η αρχική της μορφή να ήταν με βούτυρο. Τα φιλλωτά, απ'ότι ξέρω, είναι τα προψημένα φύλλα για πίτα, τα λεγόμενα αλλιώς και περέκ. Θα χαρούμε να μας στείλετε και την δική σας εκδοχή για την συνταγή τσιμούρ με την φωτογραφία της!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 16500 Εμφανίσεις σήμερα: 2