Αυγά μάτια σε ντάκο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 αυγά
  • 45 γρ. φέτα
  • 1 κρητικό παξιμάδι
  • ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μας. Πριν «κάψει» εντελώς το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι.
  2. Μόλις το ασπράδι πάρει άσπρο χρώμα και ο κρόκος αρχίσει να σφίγγει , αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τα αυγά από το τηγάνι.
  3. Βρέχουμε με νερό το παξιμάδι ώστε να μαλακώσει, το τοποθετούμε σε πιάτο και από επάνω προσθέτουμε την ντομάτα και τα αυγά .
  4. Τρίβουμε με το χέρι τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και τη ρίχνουμε πάνω από τα αυγά.
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το μυστικό είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνουν τα αυγά ξεροψημένα στο τηγάνι. Μόλις αρχίσει να σφίγγει ο κρόκος αποσύρουμε απ’τη φωτιά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1671 Εμφανίσεις σήμερα: 2