Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.9 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 100γρ. αμύγδαλα
  • 50γρ. σταφίδες μαύρες
  • 40γρ. ινδοκάρυδο
  • λίγο ανθόνερο
  • 2 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 250γρ. μαύρη σοκολάτα

για το στόλισμα

  • ινδοκάρυδο
  • κακάο
  • τρούφα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20-25 τμχ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να τα ξεφλουδίσουμε ή χρησιμοποιούμε αμύγδαλο φιλέ.
  2. Βάζουμε σε ανθόνερο τις σταφίδες να μουλιάσουν για 1 ώρα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε τα αμύγδαλα (αφού τα ξεφλουδίσουμε) σε μίξερ και έπειτα, προσθέτουμε τις σταφίδες στραγγισμένες. Χτυπάμε ξανά τα υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα στη σοκολάτα και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  3. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια βρέχοντας τα χέρια μας με λίγο ανθόνερο. Περνάμε τα τρουφάκιαΜικρά στρόγγυλα σοκολατένια γλυκίσματα τα οποία τυλίγονται με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο. από κακάο, ινδοκάρυδο ή τρούφα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Σε περίπου μισή ώρα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8387 Εμφανίσεις σήμερα: 0