Ποικιλία με λουκάνικα και κοτόπουλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 σειρά λουκάνικα Τζουμαγιάς ή χωριάτικα λουκάνικα
  • 6-8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • μουσταρδομαγιονέζα με αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι.
  • σπιτική κέτσαπ καυτερή

για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κλαδάκια θυμάρι ή 2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο στα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο δεκαπέντε λεπτά πριν το σοτάρισμα. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο επιπλέον ελαιόλαδο, σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. τα φιλετάκια.
  2. Σερβίρουμε, πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με επιπλέον θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά..
  3. Σε κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα λουκάνικα Φρανκφούρτης.
  4. Κόβουμε τα λουκάνικα τζουμαγιάς σε κομμάτια. Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Χαράσουμε κάθε λουκάνικο και ψήνουμε στο γκριλ στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε τα κρέατα, τη μουσταρδομαγιονέζα και την κέτσαπ και σερβίρουμε. Προαιρετικά, μπορούμε να στύψουμε και ένα λεμόνι στα λουκάνικα.

Αυτό το ήξερες

Τα λουκάνικα Τζουμαγιάς είναι τοπική σπεσιαλιτέ της κωμόπολης Ηράκλειας του νομού Σερρών. Φτιάχνεται από τρία διαφορετικά κρέατα (χοιρινό, πρόβειο και βοδινό), διάφορα μπαχαρικά και πράσο. Είναι πολύ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11121 Εμφανίσεις σήμερα: 4