Εξοχικό με ψαρονέφρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 50ml. κρασί λευκό ξερό (περίπου 1 σφηνοπότηρο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε σε μπουκιές το κρέας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε 4 κομμμάτια λαδόκολλα και μοιράζουμε το μείγμα. Κλείνουμε σε πακετάκια και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
  3. Βάζουμε μέσα σε ταψί, χωρίς να προσθέσουμε στο ταψί νερό ή άλλο υλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από ένα πουγκάκι, αφού πρώτα κόψουμε τον σπάγκο.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12348 Εμφανίσεις σήμερα: 6