Τεμπέλικα πιτσάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 φέτες ψωμί τόστ ολικής άλεσης
  • 200γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Μπορούμε να τη βρούμε σε σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
  • 20 ελιές κομμένες σε φέτες
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 4 φέτες γκούντα
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 8 κ.γ. κέτσαπ
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα τις φέτες τοστ. Αλείφουμε κάθε φέτα με 1 κουταλάκι κέτσαπ. Μοιράζουμε τη φέτα και τις ελιές στα ψωμάκια. Απλώνουμε στα μισά ψωμάκια από μια φέτα γαλοπούλα και 1 κουταλιά της σούπας κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Στα υπόλοιπα απλώνουμε μια φέτα γκούντα.
  2. Ψήνουμε στο γκριλ στους 180-200οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4957 Εμφανίσεις σήμερα: 0