Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Νόστιμα τοστάκια στο γκριλ
Υλικά συνταγής
- 8 φέτες ψωμί χωριάτικο
- 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό
- 4 φέτες ημίσκληρο τυρί
- 4 κ.σ. τυρί φέτα τριμμένο
- 4 φέτες γκούντα
- 4 κ.γ. τυρί κρέμα ή τυροκαυτερή
- 4 κ.γ. κέτσαπ
- 4 φέτες ντομάτα
- 4 κ.σ. παρμεζάνα φλέικς ή τριμμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.γ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αλείφουμε κάθε μια απο τις 4 φέτες ψωμί με τυρί κρέμα. Προσθέτουμε σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα ημίσκληρο τυρί, μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα ντομάτα, μια κουταλιά τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., ένα κουταλάκι κέτσαπ απλωμένο σχεδόν σε όλη την φέτα, μια φέτα γκούντα.
- Κλείνουμε με μια φέτα ψωμί καθε ψωμάκι και αλείφουμε με μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και να λιώσει η παρμεζάνα.
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8834
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο