Τάρτα με ημίσκληρο τυρί και μπέικον

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 σφολιάτα βουτύρου (400γρ.)
  • 6 φέτες μπέικον
  • 2 φλιτζ. γκούντα τριμμένο
  • ½ φλιτζ.ημίσκληρο τυρί τριμμένο
  • ⅓ φλιτζ. ντοματοχυμός
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 °C. Ανακατεύουμε μαζί τα τυριά και κόβουμε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Βάζουμε την σφολιάτα στο ταψί και από πάνω περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ζάχαρη και πιπέρι. Βάζουμε το μίγμα τυριών και από πάνω το μπέικον.
  3. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
  4. Σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο αλλά και σαν απογευματινό ή ακόμη και πρωϊνό.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9988 Εμφανίσεις σήμερα: 3