Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...
Τάρτα λεμόνι
Υλικά συνταγής
για την τάρτα
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- 125γρ. φρέσκο βούτυρο
- 4 κ.σ. σόδα (αναψυκτικό) πολύ κρύα σχεδόν παγωμένη
για την κρέμα
- 1½ κούπα ζάχαρη
- 7 κ.σ. κορνφλάουρ
- 1½ κούπα νερό
- ½ κούπα χυμός από φρέσκα λεμόνια
- 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
- 3 κρόκοι αυγών
- 3 ασπράδια αυγών
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη για την τάρταΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή.. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Τρίβουμε με τα χέρια το βούτυρο και το αλεύρι και προσθέτουμε νερό ραντίζοντας. Ζυμώνουμε ελαφρά και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί ½ ώρα.
- Χρησιμοποιούμε 2 κομμάτια λαδόκολας και ανοίγουμε μέσα σε αυτά το τη ζύμη σε χοντρό φύλλο. Αλείφουμε πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο ή λαδάκι και τρυπάμε την ζύμη με πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσειΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.].
- Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το κορνφλάουρ, την ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη εκτός φωτιάς. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Χτυπάμε τους κρόκοΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα.υς και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το βούτυρο, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει αλλά ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει κρούστα.
- Όταν κρυώσει η κρέμα την αδειάζουμε πάνω από την τάρτα. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και το ξύδι σε μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη. και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Βάζουμε σε δυνατό φούρνο να ψηθεί η μαρέγκα μέχρι να πάρει χρώμα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4357
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο