Πατατοσαλάτα με ελιές και κρεμμύδι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 μέτριες πατάτες
  • 1 καρότο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 20 ελιές καλαμών (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
  2. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  3. Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις ελιές, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν εντελώς και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τις ελιές και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη 150 χρόνια περίπου μετά την...
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4111 Εμφανίσεις σήμερα: 0