Ταχινόσουπα με αστράκι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ φλιτζ. αστράκι
  • 7 κ.σ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 8 φλιτζ. νερό
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο (κορμός και φύλλα)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το σέλινο και αλάτι να βράσουν. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. προσθέτουμε το αστράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία. με το χυμό λεμονιού. Έπειτα προσθέτουμε ζεστό νερό από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το μείγμα μας στη κατσαρόλα με το αστράκι και ανακατεύουμε.
  3. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με κουάκερ σπασμένα ή κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες..

Αυτό το ήξερες

Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, βιταμίνες Β και Ε, υδατάνθρακες, αμινοξέα, σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. Η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3652 Εμφανίσεις σήμερα: 2