Συνταγή για ρύζι μπασμάτι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 300γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 600ml. νερό ή ζωμό κότας
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το μπασμάτι σε ένα σουρωτήρι, το ξεπλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, λίγο αλάτι και το ρύζι σε δυνατή φωτιά.
  3. Με το που πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και μαγειρεύουμε με μισόκλειστο καπάκι.
  4. Όταν πιει το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. βούτυρο μέχρι να «καραμελώσει».
  6. Περιχύνουμε το μπασμάτι με το βούτυρο και σερβίρουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6056 Εμφανίσεις σήμερα: 0