Ρύζι με θαλασσινά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (19 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. ρύζι μπονέτ
  • 200γρ. ανάμεικτα θαλασσινά κατεψυγμένα
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο λιωμένο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή ψαριών
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1/3 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 60γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο βούτυρο ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν κόκκινο χρώμα.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά.. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μισοσκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα. Μόλις απορροφήσει το ρύζι σχεδόν όλα τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 41525 Εμφανίσεις σήμερα: 1