Γαμοπίλαφο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κιλό γίδα ή ζυγούρι
  • 1 μικρός κόκορας ή κότα χωριάτικη
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 150γρ. στακοβούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 8-10 άτομα
Κρήτη (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το ζυγούρι και τον κόκορα σε διαφορετικές κατσαρόλες. Βγάζουμε τα κρέατα αφού βράσουν και παίρνουμε 10 φλιτζάνια από το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. τους.
  2. Βάζουμε το ζωμό να βράσει σε κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά το ρύζι.
  3. Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά το στακοβούτυρο σε κατσαρολάκι και περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι.
  4. Σερβίρουμε το γαμοπίλαφο με τα κρέατα κομμένα σε μερίδες ή ξεψαχνισμένα.
Γενικά
Κρήτη

Αυτό το ήξερες

Το γαμοπίλαφο είναι παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης.  Σερβίρεται κυρίως σε γάμους και αρραβώνες. Το γαμοπίλαφο όπως και η ρίψη ρυζιού στην εκκλησία συμβολίζουν το ρίζωμα, το στέριωμα του ζευγαριού...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε για περισσότερη γεύση και άρωμα στο βράσιμο των κρεάτων να προσθέσουμε λαχανικά όπως καρότο, κρεμμύδι, μανιτάρια, κλωναράκια από μυρωδικά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2703 Εμφανίσεις σήμερα: 0