Σύλαμπαμπ (syllabub) με ροδάκινα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το συλαμπάμπ

  • 600γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 λεμόνια (ξύσμα από 2 & χυμός από 1 )

για τα ροδάκινα

  • 2 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε ζάρια.
  • 3 κ.σ. κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
Ευρώπη (Αγγλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε για μια νύχτα το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το χυμό λεμονιού, το κρασί και την άχνη.
  2. Την επόμενη μέρα χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά, έως ότου πήξει η κρέμα καλά.
  3. Αν την χτυπήσουμε πολύ είναι πολύ εύκολο να μας κόψει.
  4. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. στο κρασί και την άχνη τα κομμάτια του ροδάκινου.
  5. Σερβίρουμε σε εντυπωσιακά ποτήρια βάζοντας τα κομματάκια ροδάκινου στον πάτο πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με φύλλα δυόσμου και από πάνω την κρέμα.
  6. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Αγγλία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Το ροδάκινο αποτελείται κατα 89% από νερό, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ειναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι καλή πηγή ασβεστίου,...
Το «σύλαμπαμπ» (syllabub) είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Αγγλίας, ιδιαίτερα δημοφιλές στο διάστημα από το 16ο έως το 19ο αιώνα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1954 Εμφανίσεις σήμερα: 0