Μους τυριού με μύρτιλα (blueberry cheese mousse)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζ. μύρτιλα και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κεσεδάκια τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 2 κ.σ. άχνη
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 κ.σ. πίνατς σπασμένα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα μύρτιλλα με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και την μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν ελαφρώς τα μύρτιλα και να γίνουν σαν μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το μείγμα.
  2. Ανακατεύουμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το λεμόνι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μείγμα με τα μύρτιλα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
  3. Για το σερβίρισμα προσθέτουμε φρέσκα μύρτιλα πάνω από την κρέμα και μερικά πίνατς.

Αυτό το ήξερες

Τα μύρτιλα ή αλλιώς blueberries, είναι φρούτα υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, C και E, κάλιο, μαγνήσιο, μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες. Πιστεύεται πως τα μύρτιλα έχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 455 Εμφανίσεις σήμερα: 0