Φρουτοσαλάτα με κρέμα ανθότυρου

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για την κρέμα

  • ⅓ φλιτζ. ανθότυρο
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα

για τη φρουτοσαλάτα

  • 2½ φλιτζ. φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες στη μεση)
  • 1¼ βατόμουρα ή μούρα
  • 2 ακτινίδια κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ αμύγδαλα λευκά κομμένα και καβουρδισμένα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο και τις 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
  2. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και την κανέλλα μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το ανθότυρο στο μπολ με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

για τη φρουτοσαλάτα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα (εκτός από το ακτινίδιο) με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθούν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
  2. Προσθέτουμε το ακτινίδιο και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Μοιράζουμε την φρουτοσαλάτα σε τέσσερα μπολ επιδορπίου, προσθέτουμε από πάνω κρέμα ανθότυρου, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε! Προαιρετικά στο σερβίρισμα μπορείτε να διακοσμήσετε με φύλλα μέντας ή δυόσμου.

Αυτό το ήξερες

Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Την κρέμα ανθότυρου μπορείτε να το φτιάξατε έως και τρείς ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε, να την καλύψετε με διάφανη μεμβράνη και να την κρατήσετε στο ψυγείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2621 Εμφανίσεις σήμερα: 1