Στριφτάρια με μανούρι και μυρωδικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτα
  • 400γρ. μανούρι
  • 2 αυγά
  • 1 σφηνοπότηρο γάλα
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-15 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Τρίβουμε το μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί είναι κατάλληλο για μακαρονάδες. και χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με πηρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά στο μανούρι και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., τη ρίγανη και το γάλα. Ανακατεύουμε.
  2. Ανοίγουμε κάθε φύλλο και το βουτυρώνουμε, για μικρότερα στριφτάρια κόβουμε το φύλλο στη μέση. Απλώνουμε στην άκρη κάθε φύλλου γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. και το ρολό αυτό το στρίβουμε σε σαλιγκάρι.
  3. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά (πάντα παρακολουθώντας).

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4357 Εμφανίσεις σήμερα: 0