Στήθος κοτόπουλο με λάχανο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

 

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 1 μικρό λάχανο
  • 4 καρότα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Σε μια σοτέζα ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε κι αυτά λίγο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
  2. Κόβουμε χοντρές φέτες το λάχανο, το προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ένα φλυτζάνι νερό.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30’ μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να μαλακώσει το λάχανο.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Για να μη μας στεγνώσει το κοτόπουλο την ώρα του ψησίματος, το αλείφουμε κατά διαστήματα με ελαιόλαδο ή βουτυρο.
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 336 Εμφανίσεις σήμερα: 1