Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο,...
Φασολάκια με φιλέτα κοτόπουλο
Υλικά συνταγής
- 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλο (με το κόκκαλο) σε μερίδες
- 1½ κιλό φασολάκια πλατιά
- 1-2 καρότα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή χυμό από φρέσκες ντομάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο να μαραθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα φασολάκια, τον χυμό ντομάτας και νερό (ανάλογα με το πόσο ζουμερή είναι η σπιτική σάλτσα ντομάτα, τόσο όσο χρειάζεται για να καλύψουμε το φαγητό).
- Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 – 1 ½ ώρα. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Αφαιρούμε το κόκκαλο από το στήθος και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14023
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο