Σπιτικός τραχανάς

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 500γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500γρ.)
  • 1 κ.γ. αλάτι
cookefi
Ποσότητα: 2 κιλά

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε λεκάνη το γιαούρτι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε και αλάτι. Όσο πάρει για να γίνει ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Απλώνουμε σε κομματάκια μικρά πάνω σε βαμβακερό ύφασμα ή σεντόνι τον τραχανά και αφήνουμε να στεγνώσει, στον ήλιο κατά προτίμηση καλυμμένο με τούλι ή σε δωμάτιο χωρίς υγρασία. Θα χρειαστεί περίπου 2 ημέρες. Έπειτα τον τρίβουμε με σίτα ή με μούλτι.
  2. Καλό είναι να ψήσουμε τον τραχανά στον φούρνο στους 50οC για περίπου 2 ώρες για να είμαστε σίγουροι ότι στέγνωσε εντελώς και δεν θα μαμουνιάσει.
  3. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.

Αυτό το ήξερες

Ο τραχανάς είναι μια τροφή με υψηλή διατροφική αξία, καθώς περιέχει φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε φώσφορο προστατεύει τον οργανισμό από την...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5078 Εμφανίσεις σήμερα: 1