Κουσκούς με τόνο και μυρωδικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. κουσκούς
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250ml βραστό νερό ή ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα τόνος σε νερό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ (να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, γυάλινο κατά προτίμηση) βάζουμε το κουσκούς, το λάδι και το βραστό νερό αλατισμένο. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο νερό σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά, κουκουρμά κλπ. για να το αρωματίσουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει τα υγρά για 10-15 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τις λιαστές ντομάτες σε 2-3 κομμάτια. Σπάμε τον τόνο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε όλα στο κουσκούς. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε με επιπλέον φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.

Αυτό το ήξερες

Το κουσκούς είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες. Επίπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου αλλά και των λιπιδίων στο αίμα.
Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3028 Εμφανίσεις σήμερα: 0