Σπετζοφάι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 8 πιπεριές πράσινες κέρατα ή πράσινες και κόκκινες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ντομάτα φρέσκια περασμένη στον τρίφτη
  • 2 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα
Θεσσαλία (Πήλιο)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, πλένουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε παχιές ροδέλες, περίπου 2 δάχτυλα πλάτος.
  2. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα να βγάλουν το λίπος τους για 3-4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε νεράκι και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
  4. Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για μισή ώρα περίπου με κλειστό καπάκι.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 13844 Εμφανίσεις σήμερα: 31