Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ η περιεκτικότητα του σε λίπη και...
Βουβαλίσιο σπεντζοφάι
Υλικά συνταγής
- 200γρ. λουκάνικα βουβαλίσια
- 3 πιπεριές πράσινες κέρατα
- 3 πιπεριές κόκκινες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες φρέσκες στο μούλτι
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο νερό
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια, πλένουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε παχιές ροδέλες.
- Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα, να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για μισή ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τη ρίγανη. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή με πιλάφι σπυρωτό σαν κυρίως.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 22698
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο