Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Σπαλομπριζόλες με καραμελωμένα λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό σπαλομπριζόλα ολόκληρη(χωρίς κόκκαλο)
- 3 καρότα κομμένα σε ζάρια
- 25 κρεμμυδάκια στιφάδο
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ζάρια
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες φέτες
- 3 κλαράκια δενδρολίβανο
- ½ κ.γ. βούτυρο φρέσκο (ανά μερίδα)
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τυλίγουμε με 5-6 φύλλα διαφανή μεμβράνη την σπαλομπριζόλα. Τυλίγουμε πολύ καλά σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. για να της δώσουμε ωραίο σχήμα και να μπορούμε να την κόψουμε σε ομοιόμορφες μερίδες. Στρίβουμε τις άκρες από το ρολό σαν να είναι καραμέλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. ξεχωριστά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμυδάκια. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με 2 κ.σ. ζάχαρη και τα γυρνάμε μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, λίγο ακόμη ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μέλι, ξύδι και νερό. Προσθέτουμε έπειτα αλάτι και πιπέρι και σιγανή φωτιά σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 15 λεπτά. Αν δεν καραμελώσουν και δεν μαλακώσουν προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
- Με μαχαίρι κόβουμε το κρέας σε 6 κομματια ισόπαχα. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Σοτάρουμε τις μερίδες μας για 1-2 λεπτά και έπειτα τις βάζουμε σε ταψάκι. Περιχύνουμε με το λάδι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC για 8 με 10 λεπτά.
- Όταν βγάλουμε τις σπαλομπριζόλες από τον φούρνο βάζουμε από ένα μικρό κομμάτι βούτυρο να λιώσει πάνω στην κάθε μία.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3332
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο