Σπαλομπριζόλες με σαλάτα μανιταριών

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τις σπαλομπριζόλες

  • 2 σπαλομπριζόλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σαλάτα μανιταριών

  • 8 μεγάλα λευκά μανιτάρια σε φέτες
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ¼ φλιτζ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν ή ½ κ.σ. αποξηραμένο
  • αλάτι
cookon
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι.
  2. Τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ξύδι και ανακατεύουμε για να πάρει αρώματα από τα μανιτάρια.
  3. Περιχύνουμε τα μανιτάρια με το ξύδι.
  4. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τις σπαλομπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σε τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σπαλομπριζόλες. Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Αφαιρούμε τις σπαλομπριζόλες από το τηγάνι και προσθέτουμε σε αυτό το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Έχει γλυκιά και καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες και τους χυμούς από το κρέας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σερβίρουμε βάζοντας κάτω τις σπαλομπριζόλες και από πάνω τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους.

Αυτό το ήξερες

Στη δίαιτα μην αποφεύγετε εντελώς το μοσχαρίσιο κρέας. Προτιμήστε όμως κομμάτια από φιλέτο, κόντρα φιλέτο, τρανς ή στρογγυλό που έχουν λιγότερα λιπαρά από άλλα μέρη, μικρότερα ή ίσα του 5%.
Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2677 Εμφανίσεις σήμερα: 0