Η γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα από τα γνωστά χορταρικά (ζιζάνιο) της Ελλάδας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες (C,A,K,E,) σε ασβέστειο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και ω-3 λιπαρά οξέα. Τα φύλλα της...
Σπαγγετόνι με καπνιστό χοιρομέρι και γλιστρίδα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. σπαγγετόνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά
- 100γρ. καπνιστό χοιρομέρι σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400γρ. κρεμα γάλακτος
- 2 φλιτζ. γλιστρίδα
- 4-5 κ.σ. άνηθος (ψιλοκομμένα φύλλα)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. βούτυρο
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.. Κρατάμε περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό απο αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε πλασοτέ κατσαρόλα στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα.. Προσθέτουμε το καπνιστό χοιρομέρι και αφού το γυρίσουμε δυο τρεις φορές μεσα στη κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
- ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τα σπαγγετόνι. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη γλιστρίδα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4630
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο