Σπαγγετίνι με μπέικον και κρέμα γάλακτος

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

υλικά για τα σπαγγετίνι

  • 500γρ. σπαγγετίνι (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

υλικά για τη σάλτσα

  • 150γρ. μπέικον σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας)
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους, στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντεντε).
  4. Στην κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  5. Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανό.
  6. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και λίγο από το νερό (1 φλιτζανάκι) στο οποίο τα βράσαμε.
  7. Χτυπάμε σ' ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 16531 Εμφανίσεις σήμερα: 2