Σουβλάκια αρνίσια με βερίκοκο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα σουβλάκια

  • 500γρ. αρνί ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
  • 16-20 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος
  • 1 λεμόνι κομμένο σε 8 κομμάτια
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό κύμινο
  • 1 κ.γ. κοφτή πάπρικα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τα υλικά για την μαρινάδα σε γυάλινο μπολ και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. μέσα σε αυτό το κρέας για τουλάχιστον 1 ώρα. Μουλιάζουμε σε νερό τα ξυλάκια για σουβλάκι που θα χρησιμοποιήσουμε. Μετά το πέρας της 1 ώρας προσθέτουμε στη μαρινάδα δυόσμο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Περνάμε σε 8-10 ξυλάκια για σουβλάκι τα κομμάτια του κρέατος και 2 βερίκοκα στο καθένα εναλλάξ με το κρέας. Στην άκρη από κάθε σουβλάκι περνάμε ένα κομμάτι λεμόνι. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί που στρώνουμε λαδόκολλα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 200οC για περίπου 12-14 λεπτά ή σε σχάρα με κάρβουνο για 8 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...
Το βερίκοκο είναι ο καρπός της ασιατικής προέλευσης βερικοκιάς. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και στις βιταμίνες A, B1, B2 και C. Καταναλώνεται ολόκληρο ως φρούτο ή ο χυμός του, αλλά και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2893 Εμφανίσεις σήμερα: 0