Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Αρνίσια παϊδάκια στο γκριλ με νόστιμη μαρινάδα
Υλικά συνταγής
- 1.800γρ. παϊδάκια αρνίσια (από μπούτι)
- ανθός αλατιού ή αλάτι επιτραπέζιο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
για τη μαρινάδα
- 90ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 3 κλαδάκια δενδρολίβανο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας και τρίβουμε τα παϊδάκια. Τα μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. να καλυφθούν καλά για 4-5 ώρες. Αν δεν έχουμε τόσο χρόνο τα μαρινάρουμε για 1 ώρα μόνο.
- Στραγγίζουμε τα παϊδάκια και τα σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα πριν τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και βάζουμε από κάτω ένα ταψάκι με νερό για να μην λερώσουμε τον φούρνο. Ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Αν έχουμε σχάρα υγραερίου ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αν θέλουμε να ψήσουμε στις αντιστάσεις του φούρνου, στρώνουμε τα παϊδάκια σε ταψί και ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά.
- Σερβίρουμε με σπιτική κέτσαπ.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 37634
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο