Σούπα βελουτέ με σπανάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
  • 2 φλιτζ. σπανάκι
  • 6 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα έως ότου μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  2. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ζεστό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 35 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι καλά πλυμένο. Κάνουμε την σούπα μας πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
  3. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 17061 Εμφανίσεις σήμερα: 0