Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.
Καροτόσουπα με κόλιανδρο και κύμινο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε «ζαράκια»
- 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 γεμάτο κ.γ. αποξηραμένος κόλιανδρος
- 1 κ.γ. κοφτό κύμινο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας και κρατάμε το ζωμό. Περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζωμό που κρατήσαμε. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με κύμινο, κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική., κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7222
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο