Σουφλέ σοκολάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κουβερτούρα (125γρ.)
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. μπράντι
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • άχνη για πασπάλισμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη. και ξεχωριστά τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το μπράντι και την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο να ανακατευτεί με τα αυγά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη στην μαρέγκα. Ανακατεύουμε με το χέρι φορώντας γάντι ή με κουτάλι απαλά.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα πυρίμαχα μπολάκια, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγο αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  5. Γεμίζουμε τα μπολάκια, ψήνουμε στους 210οC για 7 με 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6798 Εμφανίσεις σήμερα: 3