Ντόνατς με πραλίνα φουντουκιού

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • ¾ φλιτζ. γάλα ζεστό
  • ⅓ φλιτζ. ζάχαρη
  • ¾ κ.σ. αλάτι
  • 5 φλιτζ. αλεύρι
  • πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση
  • λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα για επικάλυψη
ioanna
Ποσότητα: 10 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο νερό. Το κρατάμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το 1 αυγό, τον κρόκο, την μαγιά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  2. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και με ποτήρι ή κουπατ μεγάλο κόβουμε κυκλικές βάσεις. Στις μισές αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και βάζουμε ένα κουταλάκι πραλίναΖάχαρη σε μορφή καραμέλας και ζεματισμένα αμύγδαλα τα οποία ανακατεύονται μεταξύ τους και αφήνωνται να κρυώσουν. Έπειτα σπάζονται σε κομμάτια ή θρυμματίζονται σε γουδί. Χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα και να γαρνίρουν παγωτά κρέμες κ.ά. φουντουκιού στο κέντρο. Καλύπτουμε με τις άλλες μισές βάσεις. Τα αφήνουμε στην άκρη να σταθούν για 1 ώρα ακόμη.
  3. Τηγανίζουμε Το απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μπόλικο λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  4. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα της αρεσκείας μας και αλείφουμε από πάνω τα ντονατς. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή συνταγή για ντόνατς περιλαμβάνεται σε βιβλίο μαγειρικής του 1803 το οποίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία. Παγκόσμια ημέρα ντόνατς έχει οριστεί στην Αμερική η πρώτη Παρασκευή κάθε Ιουνίου και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4813 Εμφανίσεις σήμερα: 0