Σολομός με πράσινη σαλάτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σαλάτα

  • 2 φλιτζ. πράσινα φασολάκια κατεψυγμένα
  • 2 φλιτζ. πράσινη σαλάτα (μαρούλι, σγουρή)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι (ανθός)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαγειρεύουμε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλατίζουμε με ανθό αλατιού.
  2. Φτιάχνουμε τη σως λαδολέμονου και περιχύνουμε την πράσινη σαλάτα.
  3. Για το ψάρι: αλείφουμε το σολομό με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. και τις δυο του πλευρές με άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βάζουμε το σχαροτήγανο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε το σολομό στο τηγάνι και ψήνουμε 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  5. Τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 5 λεπτά (τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο αν δεν είναι κατάλληλο για φούρνο).
  6. Σερβίρουμε το σολομό με τη σαλάτα και τα φασολάκια που έχουμε ετοιμάσει.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2104 Εμφανίσεις σήμερα: 1