Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Σολομός με πράσινη σαλάτα
Υλικά συνταγής
- 2 φιλέτα σολομού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι χοντρό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σαλάτα
- 2 φλιτζ. πράσινα φασολάκια κατεψυγμένα
- 2 φλιτζ. πράσινη σαλάτα (μαρούλι, σγουρή)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι (ανθός)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαγειρεύουμε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλατίζουμε με ανθό αλατιού.
- Φτιάχνουμε τη σως λαδολέμονου και περιχύνουμε την πράσινη σαλάτα.
- Για το ψάρι: αλείφουμε το σολομό με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. και τις δυο του πλευρές με άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το σχαροτήγανο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε το σολομό στο τηγάνι και ψήνουμε 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 5 λεπτά (τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο αν δεν είναι κατάλληλο για φούρνο).
- Σερβίρουμε το σολομό με τη σαλάτα και τα φασολάκια που έχουμε ετοιμάσει.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4746
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο