Σολομός με σως γιαουρτιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το σολομό

  • 4 φέτες σολομού
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • 2 κ.γ. άνηθος
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για τη σως

  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι (το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τη σως: ανακατεύουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια κρεμώδη υφή. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα σερβιρίσματος.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και στη συνέχεια τον πανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά..
  3. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα φιλέτα σολομού, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και από τις δύο πλευρές (περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά). ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με χυμό από 1 λεμόνι.
  4. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε με τη σως.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7458 Εμφανίσεις σήμερα: 0