Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Σουβλάκια θαλασσινών
Υλικά συνταγής
- 2 καλαμάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και πολύ καλά καθαρισμένα
- 400γρ. τόνο φιλέτο κομμένο σε κύβους
- 500γρ. σολομός φιλέτο κομμένος σε κύβους
- 2-3 κολοκυθάκια μικρού προς μέτριου μεγέθους κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα ψάρια, το καλαμάρι και το κολοκυθάκι εναλλάξ σε σουβλάκι.
- Αλείφουμε με το σκορδόλαδο πολύ καλά και αλατοπιπερωνουμε.
- Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ από όλες τις πλευρές. Δεν θέλουν πολύ χρόνο ψήσιμο για να μην στεγνώσουν. 4-5 λεπτά ανάλογα και με το πως είναι κομμένα τα κομμάτια.
- Σερβίρουμε περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού.
Αυτό το ήξερες
Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6696
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο