Σοκολατένια μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 400γρ. βούτυρο
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 125γρ. κομματάκια λευκής κουβερτούρας
  • 150γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • τρούφα πολύχρωμη (προαιρετικά)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφτατέψει. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ενώ ανακατεύουμε με το χέρι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και κουβερτούρας και ανακατεύουμε με τη βοήθεια σπάτουλας.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC και πλάθουμε τα μπισκότα. Φτιάχνουμε μπισκότα με διάμετρο περίπου 5-6 εκατοστά, τα απλώνουμε σε λαδόκολλα. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και πολύχρωμη τρούφα, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. τα μπισκότα πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 13- 15 λεπτά.
  4. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε. Διατηρούμε σε δοχείο αεροστεγώς κλεισμένα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7024 Εμφανίσεις σήμερα: 0