Σκουμπρί τηγανητό με άρωμα δενδρολίβανου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό σκουμπρί
  • 1 φλιτζ. ξύδι
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. αλέυρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αγοράζουμε καθαρισμένα τα ψάρια από τον ψαρά.
  2. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μια μπασίνα.
  3. Τα περιχύνουμε με το ξύδι και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
  4. Τα στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς..
  6. Όταν ψηθούν από τη μια πλευρά και τα γυρίσουμε από την άλλη, προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και τα κλαδάκια του δενδρολίβανου.
  7. Προαιρετικά, μπορούμε να βγάλουμε τα ψάρια, να σβήσουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ξύδι και να κάνουμε μια σάλτσα συνοδευτική.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7215 Εμφανίσεις σήμερα: 2