Γαλέος αρωματισμένος με κύμινο και ρίγανη

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γαλέος σε φέτες
  • ½ φλιτζ. ξύδι
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε νερό μαζί με το ξύδι τα κομμάτια του γαλέου για 1 ώρα.
  2. Στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Προσθέτουμε στο αλεύρι τη ρίγανη, το κύμινο και το σκόρδο.
  4. Αλευρώνουμε το γαλέο και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Αυτό το ήξερες

Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται. Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2756 Εμφανίσεις σήμερα: 3