Σκορδαλιά με αμύγδαλο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1½ φλιτζ. αμυγδαλόψιχα πολτοποιημένη
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • ½ φλιτζ. λάδι
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουσκεύουμε το ψωμί σε λεκάνη με νερό για να μαλακώσει. Το στύβουμε καλά και το ανακατεύουμε με την πολτοποιημένη αμυγδαλόψιχα.
  2. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μείγμα ψωμιού αμυγδαλόψιχας. Ανακατεύουμε δυνατά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι και το ξύδι. Προσθέτουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  3. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Γενικά
Πολίτικες συνταγές

Αυτό το ήξερες

Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3141 Εμφανίσεις σήμερα: 1