Σκορδαλιά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 πατάτες μέτριου μεγέθους
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 φλιτζ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε.
  2. Σε μίξερ ή μούλτι βάζουμε τις πατάτες, τα σκόρδα και το αλάτι και τα ομογενοποιούμε.
  3. Προσθέτουμε το ξύδι, το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το ηλιέλαιο σε κλωστή, ενώ παράλληλα «χτυπάμε» τα υλικά.
  4. Σερβίρουμε σε μπολ.

Αυτό το ήξερες

Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε απευθείας τη σκορδαλιά, για να μην κάνει κρούστα, την καλύπτουμε με μεμβράνη, με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της αλοιφής.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5215 Εμφανίσεις σήμερα: 0