Σφυρίδα στη σχάρα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 σφυρίδα (περίπου 1 κιλό)
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε το ψάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklila
Ποσότητα: 3-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

στη σχάρα του φούρνου

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τη σφυρίδα.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σφυρίδα. Καρυκεύουμε Προσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και τη λαδώνουμε καλά.
  3. Χαράζουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και από τις δύο πλευρές.
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, μέχρι να πάρει η πέτσα χρώμα. Θα χρειαστούμε συνολικά περίπου 35 με 40 λεπτά ψήσιμο.

στα κάρβουνα

  1. Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα μας πριν βάλουμε το ψάρι επάνω.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σφυρίδα. Αλατίζουμε και τη λαδώνουμε καλά.
  3. Χαράζουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και από τις δύο πλευρές.
  4. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, μέχρι να πάρει η πέτσα χρώμα. Θα χρειαστούμε συνολικά περίπου 30 λεπτά ψήσιμο.

Αυτό το ήξερες

Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 15572 Εμφανίσεις σήμερα: 7