Σελάχι ή Σαλάχι στη σχάρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 4 φέτες από σελάχια των 250γρ.
  • ελαιόλαδο για αλείψουμε τα φιλέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

Στη σχάρα του φούρνου:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τα σελάχια.
  2. Πλένουμε τις φέτες ψαριού, τις καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και τις λαδώνουμε καλά.
  3. Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στα κάρβουνα:

  1. Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τις φέτες.
  2. Πλένουμε τις φέτες ψαριού, τις καρυκεύουμε και τις λαδώνουμε καλά.
  3. Ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε με λαδολέμονο στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 κ.γ. μουστάρδα και λίγη κάπαρη.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10051 Εμφανίσεις σήμερα: 3