Καλτσόνε με φύλλο σφολιάτας και γέμιση ζαμπόν τυρί

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 στρόγγυλο φύλλο σφολιάτας
  • 150γρ. ζαμπόν χοιρομέρι κομμένο σε λωρίδες
  • 150γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. ή γραβιέρα τριμμένο
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί (το τσαλακώνουμε πρώτα και το βρέχουμε κάτω από τη βρύση για να μην καεί από την υψηλή θερμοκρασία) πάνω στο πλατύ ταψί του φούρνου.
  2. Τοποθετούμε τη μισή επιφάνεια του φύλλου πάνω στο ταψί και την υπόλοιπη την ακουμπάμε προσεκτικά εκτός ταψιού για να μπορέσουμε στη συνέχεια να σκεπάσουμε τη βάση, ώστε να σχηματίσουμε ένα καλτσόνε.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Τα τοποθετούμε στην απλωμένη στο ταψί σφολιάτα. Προσέχουμε να μην τοποθετήσουμε υλικό στις άκρες για να μπορέσει να κολλήσει η ζύμη με το “καπάκι" της.
  4. Σκεπάζουμε τη βάση με το άλλο μισό της ζύμης και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσει η ζύμη και να κλείσει καλά.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στο πάνω κάτω) στους 180οC για 25-30 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε ζεστή.

Αυτό το ήξερες

Το κεφαλοτύρι είναι σκληρό κίτρινο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο ή/και κατσικίσιο γάλα. Έχει αλμυρή γεύση και ένα παρόμοιο τυρί με λίγο ηπιότερη γεύση είναι η κεφαλογραβιέρα. Η διαφορά τους βρίσκεται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2987 Εμφανίσεις σήμερα: 1