Σέσκουλα σαλάτα με συκομαΐδα και φουντούκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 10 λεπτές φέτες συκομαΐδα
  • 3 κ.σ. φουντούκια
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορος
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
  • βινεγκρέτ μελιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα σέσκουλα και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε τα σέσκουλα μαζί με τη συκομαΐδα, τα φύλλα βασιλικού, τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι., τους ξηρούς καρπούς, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.   
Τα φουντούκια, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, αν καταναλώνονται με μέτρο (έως 30γρ.) μπορούν να είναι πολύ ωφέλιμοι για την υγεία. Τα φουντούκια, συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα...
Η συκομαΐδα είναι αγαπημένος μεζές των Κερκυραίων. Φτιάχνεται απο αποξηραμένα, πολτοποιημένα σύκα και αρωματίζεται με μούστο, ούζο, λικέρ κουμκουάτ, γλυκάνισο και άφθονο πιπέρι. Μόνη της συνοδεύει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4710 Εμφανίσεις σήμερα: 0