Φαγκρί πεντανόστιμο στο γκριλ

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 2 φαγκριά περίπου 750-800γρ. το καθένα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 -6 καρότα ολόκληρα αν είναι μικρά ή στη μέση αν είναι μεγάλα (προαιρετικά)
  • 2 πράσινες πιπεριές (προαιρετικά)
  • λίγο θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. αποξηραμένο ή φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φαγκριά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  2. Αλατίζουμε, αλείφουμε με την μουστάρδα και τρίβουμε με φρέσκο πιπέρι και θυμάρι τα φαγκριά. Τα λαδώνουμε καλά. Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί λαδάκι, τις πιπεριές και πάνω τα φαγκριά (αν δεν έχουμε απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί). Προσθέτουμε στο ταψί και τα καρότα αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε και τα λαδώσουμε κι αυτά.
  3. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 15 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.
  4. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9156 Εμφανίσεις σήμερα: 8