Σαρδέλες με λουίζα και καυτερή πιπεριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό σαρδέλες
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λουίζα αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .
  2. Ανακατεύουμε τις σαρδέλες μέσα στο ταψί με το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη. Στρώνουμε τις σαρδέλες να είναι ομοιόμορφα απλωμένες στο ταψάκι μας και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με τη λουίζα.
  3. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. οι σαρδέλες, περίπου 30 λεπτά.
  4. Στο σερβίρισμα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

Αυτό το ήξερες

Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Η λουίζα θεωρείται φυτό τονωτικό και εφιδρωτικό. Χρησιμοποιείται συνήθως σε περιόδους δίαιτας καθώς πιστεύται οτι βοηθάει κατά της κατακράτησης υγρών και διεγείρει τον μεταβολισμό. Αναδύει ένα άρωμα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2176 Εμφανίσεις σήμερα: 1