Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Σαρδέλες με λουίζα και καυτερή πιπεριά
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό σαρδέλες
- 2 καυτερές πιπεριές
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λουίζα αποξηραμένη
- 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .
- Ανακατεύουμε τις σαρδέλες μέσα στο ταψί με το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη. Στρώνουμε τις σαρδέλες να είναι ομοιόμορφα απλωμένες στο ταψάκι μας και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με τη λουίζα.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. οι σαρδέλες, περίπου 30 λεπτά.
- Στο σερβίρισμα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Αυτό το ήξερες
Η λουίζα θεωρείται φυτό τονωτικό και εφιδρωτικό. Χρησιμοποιείται συνήθως σε περιόδους δίαιτας καθώς πιστεύται οτι βοηθάει κατά της κατακράτησης υγρών και διεγείρει τον μεταβολισμό. Αναδύει ένα άρωμα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 30193
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο