Σάντουιτς στο γκριλ με ψητά λαχανικά και βαλσάμικο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 8 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • λίγη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο για το άλειμα
  • 200γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την μελιτζάνα σε λεπτές ροδέλες. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψάκι με λαδόκολλα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας τα μια φορά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
  2. Αλείφουμε με μουστάρδα τις 4 φέτες ψωμιού και μοιράζουμε το μισό τριμμένο τσένταρΑμερικάνικο κίτρινο τυρί (το χρώμα του σχεδόν μοιάζει με πορτοκαλί). Εχει γεύση ελαφρώς πικρή.. Μοιράζουμε τα λαχανικά από πάνω και ξαναμοιράζουμε στα ψωμάκια το υπόλοιπο τσένταρ. Καλύπτουμε με τις άλλες τέσσερις φέτες ψωμί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και να ξεραθούν ελαφρώς. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πιέζουμε με μια σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά.
  3. Σερβίρουμε τα σάντουιτς ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4338 Εμφανίσεις σήμερα: 0