Μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τα μπιφτέκια

  • 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο και επιπλέον για άλειμμα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κοφτές φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιεν
  • λίγο αλάτι

για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. γεμάτη μέλι
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξύδι μηλοξυδο

για τα μπέργκερ

  • 6 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 6 φύλλα μικρά μαρουλιού
  • 6 φέτες ντομάτας

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και ζυμώνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Όση ώρα έχουμε τον κιμά στο ψυγείο ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε τηγανάκι ή μικρό κατσαρολάκι.
  3. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά τα κρεμμύδια με 3 κουταλιές νερό για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα.. Προσθέτουμε το ξύδι, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και συνεχίζουμε για 15-20 λεπτά το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να μην μας κολλήσουν. Αποσύρουμε τη φωτιά.
  4. Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια και τα λαδώνουμε, ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200οC. Μόλις ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από τη μια πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη. Βγάζουμε από το φούρνο όταν ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε σε σχάρα σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Ετοιμάζουμε τα μπέργκερ. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια ελαφρά και βάζουμε στο καθένα από μια φέτα μαρούλι, μια κουταλιά κρεμμύδια, μπιφτέκι και ντομάτα. Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες φούρνου με τη φλούδα ή με τραγανές πατάτες με πάπρικα.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2901 Εμφανίσεις σήμερα: 0